Kagami-Biraki 2019

De jaarlijkse kagami Biraki was weer een ware happening. 

Jan wist de aanwezigen te boeien met zijn hedendaagse versie van de boze god in de grot die zichzelf weerspiegelt in een gladde steen. Hierdoor gaat hij anders naar de wereld kijken en geeft een waardevolle bijdrage aan de maatschappij.

Berthil, Thomas en Bianca werden gehuldigd voor hun 5-jarig lidmaatschap. Voor hun 10-jarig lidmaatschap kregen Finn, Nick en Levi een blijvende herinnering en Sanne ontving deze bokaal voor haar 15 jarig lidmaatschap.

Bart ontving een blijvende herinnering voor het behalen van zijn 1e dan en Ed ontving deze herinnering tijdens de les voor het behalen van zijn 2e dan.

Maar liefst 4 judoka’s werden door de judobond officieel benoemd tot dojo-assistent. Inge, Inge, Yuri en Kevin kregen daardoor een heus certificaat uitgereikt.

Primeur.

Bjorn en Bobbie lieten voor het eerst een demonstratie zien van het Kodomo-no-kata (kata van het kind). Deze demo werd gevolgd door een mooi optreden van Kevin en Nick, die zich voorbereiden op hun zwarte band examen. Het actieve gedeelte werd afgesloten met een demo van Inge en Inge die zich voorbereiden op hun 2e dan examen.

 

 

 

 

 

Uiteraard werd de Kagami-biraki afgesloten met een echte ‘kanpai’ onder het genot van de inmiddels traditionele sake, frisdrank, mandarijntjes en rijstwafels.

Geef een reactie