Waarom kiezen voor Judokai Born?

Herken je dit:

Je maakt je zorgen over het spelgedrag van je kind(eren) of je bent bezorgd over de invloed van overmatig gamen op de ontwikkeling van je kind(eren).

Afgelopen woensdagmiddag nog: jouw kind heeft afgesproken met een vriendje. Hij is nog geen 2 minuten binnen of ze gaan naar boven toe. Lekker gamen! Vervolgens zie je ze de hele middag niet meer, horen doe je ze wel! Echter voornamelijk met scheldwoorden tegen de online tegenstander. Waar gaat dat heen met de jeugd? Ze leren niet meer natuurlijk bewegen, hebben alleen maar oog voor het beeldscherm, agressie in de spellen en ga zo maar verder… Je maakt je ongerust!!

Wat leert je kind van Judo?

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het beoefenen van judo positieve effecten heeft op de persoonlijkheid en het welzijn van het kind. Ook zijn judoka’s (judobeoefenaars) vaak bescheidener, optimistischer, enthousiaster en hebben ze meer zelfvertrouwen.

De kracht van Judo

Judokai sluit nauw aan bij de belevingswereld van kinderen. Wij leveren graag een bijdrage aan de motorische en sociale ontwikkeling van kinderen. Hierbij staan plezier en respect centraal. Daarnaast is er veel aandacht voor samenwerken, vertrouwen, weerbaarheid, discipline en beheersing. Het doel van judo is o.a. kinderen leren hun eigen frustratie in bedwang te houden, respect tonen voor hun tegen- en medestander en hoe situaties zelf onder controle te hebben.

Drukke kinderen kunnen bij judo goed hun energie kwijt terwijl ze tegelijkertijd leren te focussen. Voor onzekere kinderen is de sport juist geschikt om zelfvertrouwen en weerbaarheid op te bouwen.

Snuffellessen:

Kinderen mogen maar liefst 4x gratis meedoen tijdens de zogenaamde snuffellessen in de dojo (oefenruimte) van sporthal ’t Anker in Buchten. Wil je meer informatie of meedoen?

Neem contact op met Hugo Lumens via 06-83596614 of stuur een mailtje naar hugo@judokai.nl

Judo: een traditionele sport in een modern jasje.