Femke Geene en Inge Meuwissen Junokata

Samen Op Weg naar Perfectie 

Wij zijn Femke Geene (24 jaar) en Inge Meuwissen (23 jaar), twee toegewijde atleten (beide 2e dan) met een gedeelde passie voor judo. We trainen al enige tijd samen bij onze club, Judokai Born, waar we ook al 13 en 16 jaar lid zijn. Naast dat we wekelijks op de mat staan om ons steeds meer te kunnen verbeteren in het Tachi Waza (het staande werk) en het Ne Waza (grond werk) hebben we sinds 2021 onze focus ook nog op het Ju-no-Kata gelegd. Het feit dat wij niet alleen bezig zijn met de fysieke aspecten van judo, laat zien dat we streven naar een dieper begrip van de sport en de technieken die erbij betrokken zijn. 

In 2016 namen we deel aan ons eerste Kata Kampioenschap, destijds in het Nage no Kata. Op dit evenement maakten we onze eerste kennismaking met het Ju-no-Kata. Na enkele keren zelf dit kata te trainen, besloten we na het behalen van onze 2e dan examens (in september 2021) te gaan trainen voor het Nederlands Kata Kampioenschap in Roermond. Tijdens ons debuut behaalden we direct de 2e plaats. Dit succes motiveerde ons om deel te nemen aan zowel nationale als internationale wedstrijden. 

Resultaten

2e plaats Nederlands Kata Kampioenschap 2022  
Debuut in het Ju-no-Kata 
1e plaats – Internatational Hainait Cup (B) 2022  
Ons debuut op een internationaal toernooi 
1e plaats – Open Limburgse Kata Kampioenschappen 2022   
Zowel Limburgs als in de open klasse kampioen 
5e plaats (voorrondes) – EJU Tournament Louvain La Neuve (B) 2023 
2e plaats – Nederlandse Kata Kampioenschappen 2023  
9e plaats – Europese Kata Kampioenschappen in Slovenië 2023  
Op uitnodiging van het Nederlands wedstrijd Kata Commissie  1e plaats – EJU Tournooi Madrid 2023

Kenmerken van ons: 
Passie voor Groei: Wij illustreren de kracht van passie en het verlangen om te blijven groeien, ongeacht de uitdagingen. 
Doorzettingsvermogen: Vastberadenheid en doorzettingsvermogen zijn essentieel bij het bereiken van succes, vooral bij het beheersen van complexe kata’s. 
Focus op Kwaliteit: We hebben bewust gekozen voor kwaliteit boven kwantiteit, wat blijkt uit onze zorgvuldige oefeningen en aandacht voor detail. 
De Weg Naar Succes: De reis naar succes vaak begint met een enkele stap, gevolgd door voortdurende toewijding en toewerken naar gestaag

Naar Judo Kata Team Limburg